Президентът на САЩ Доналд Тръмп миналия август е информирал бившия съветник

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп миналия август е информирал бившия съветник
Коментари Харесай

Бившият съветник по сигурността на Тръмп може да му създаде проблеми с импийчмънта

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предишния август е уведомил някогашния консултант по сигурността Джон Болтън за желанието си да продължи да " замразява " военната помощ на Украйна, до момента в който локалните управляващи не му оказват помощ при следствието на неговия противник Джо Байдън и други демократи, написа The New York Times, базирайки се на неиздадената книга на Болтън.
Тръмп стана третият американски президент в историята, който бе подложен на процедура на импийчмънт. Демократите настояват, че Тръмп е забавил гласуваната от Конгреса финансова поддръжка за Украйна, пробвайки да накара Киев да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър. По този метод Тръмп е надвишил пълномощията си, а по-късно е попречил на Конгреса да проверява, гласи резолюцията за импийчмънт. Тръмп твърди, че е изискал от украинските управляващи да се борят с корупцията. А какво всъщност съставлява украинската спекулация - припомнете си в този материал!
The New York Times отбелязва, че неотдавна Болтън е популяризирал чернова на ръкописа си измежду свои близки съратници. Той също изпрати е изпратил образец в Белия дом. Книгата дава визия за това, което Болтън би могъл да рапортува, в случай че бъде извикан като очевидец в правосъдното съвещание за импийчмънт в Сената. Белият дом може да забави издаването на книгата или да зачеркне основни фрагменти.
След излизането на материала на The New York Times, водачът на демократите в Сената Чък Шумер написа в Twitter: " Болтън има доказателства ". Той прикани Сената да го извика като очевидец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР